Madrester på en lækker måde
Tærte er en sikker vinder, hvis man vil trylle rester om til en skøn middag. De fleste råvarer kan indgå i tærtefyld, og derfor kan du faktisk betragte denne opskrift som en skabelon til en hvilken som helst ryd-op-i-køleskabet-tærte.
Kun fantasien sætter grænser
Du kan sagtens skifte kylling ud med andet kød eller helt undlade det. Du kan skifte grøntsagerne ud med hvad end du har. Du kan tilsætte lige den krydderurt(er) du foretrækker, eller evt. smage til med anden krydderi. Du kan tilsætte mælk, yoghurt, hytteost, smøreost, revet ost til æggeblandingen og få en mere rund og fyldig smag. Og du kan bruge lige den meltype(r) til dejen du vil. Kun fantasien sætter grænser… Mængden af fyld afhænger af hvilke ingredienserne og kan justeres efter det du lige har. Har ud ikke så meget fyld, nøjes du bare med en helt enkelt tærte, der ikke er højbelagt.
Hønsekødsrest
Denne gang jeg har lavet tærten indeholder den det hønsekød, der kom ud af min sidste kogning af knoglesuppe. Derudover kom der også rodfrugter og krydderurter i.
Hønsekødstærte
Ingredienser
- Dej:
- 1½ dl koldt vand
- ½ dl olie
- 1 tsk salt
- 150 g lyst mel (f.eks. hvedemel)
- 150 g groft mel (f.eks. speltmel)
- Olie til tærtefadet
- -
- Fyld:
- En håndfuld hønsekød (f.eks. overskydende fra knoglesuppe)
- En håndfuld løg (almindelige, røde eller porre)
- En håndfuld gulerødder (eller anden grøntsag)
- En håndfuld pastinak (eller anden grøntsag)
- En håndfuld persille (eller anden krydderurt)
- En håndfuld ramsløg (eller anden krydderurt)
- 10 æg
- 3 tsk salt
- 1 tsk peber
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200°C varmluft.
Bland alt til dejen sammen. Tilpas mængden af mel alt efter hvilket type du bruger, så dejen ikke klistrer.
Rul tærtedejen ud, og løft den op i et smurt Ø26 cm tærtefad. Tryk den let ud, så den sidder ind til kanterne, og prik med en gaffel i bunden.
Forbag tærtedejen i 5 minutter.
Snit, riv eller hak tærtefyldet som du helst kunne tænke dig det. Jeg har plukket hønsekødet i små stykker, revet rodfrugterne, skåret løgene i skiver og finthakket krydderurterne.
Pisk æggene sammen med salt og peber.
Fordel tærtefyldet på den forbagte tærtebund, og fordel æggemassen over.
Bag i ca. 45 minutter.
Kommentarer