Anbefales/ Mad og drikke

Restaurant Moment

Kæreste get away

I sommers tog vi på en lille tur alene, og grundet vores værdier og det vi er optaget af i øjeblikket, samt grundet vores planer for vores kommende liv og hjem faldt valget på at vi skulle besøge Friland.

Friland

Friland er et økosamfund beliggende i Feldballe på Djursland. Her er der plads til alle, til store og bæredygtige tanker, til alternative byggeformer og mennesketyper og til ro og fordybelse. Vi deltog i en af sommerens offentlige rundvisninger, hvor vi blev endnu klogere på stedet og beboerne. Via Airbnb fandt vi et hyggeligt sted at overnatte.

Ønsket om en god middag

Vi havde booket bord på Restaurant Moment til om aftenen, hvor vi ville nyde alenetid og lækkert mad. Det viste sig så, at vi ikke bare kom for lækkert mad at spise, men en udsøgt og helt fantastisk madoplevelse. Vi fik en rigtig god betjening og service, og følte os meget velkomne (til trods for at vi ikke er vant til at komme så fine steder, hehe).

Restaurant Moment

Restaurant Moment er en restaurant, der ligger på Friland. Ejerne har selv bygget hus og bor i dette samfund, og efterfølgende startet denne berømte restaurant op – også i alternativ og bæredygtig byggestil. Det er en sjov oplevelse, når Friland møder Michelin verden. For faktisk modtog restauranten en Michelin anerkendelse i 2019 – med stor fortjeneste. Menuen skiller sig ud ved, at der kun serveres plantebaseret mad. Råvarerne kommer fra restaurantens egen permakulturhave, fra den vilde natur og fra små, lokale og økologiske producenter.

Ved vores besøg fik vi serveret 11 serveringer i alt og hertil lige så mange glas fermenteret saft. Vi er ikke de store vindrikker, og derfor er det bare så dejligt, når man kan få andet en vand og sodavand. Fermenterede drikke lavet til de enkelte serveringer, serveret i et fint vinglas. Alt vi smagte var så enkelt og så velsmagende.

Kartofler og grønne jordbær

Glaskål og agurk

Kan ikke huske 🙂

Tang

3 x løg

Boghvede og surkål

Frontløber for fremtidens spisesteder

Jeg håber, at steder som dette kan være frontløber og inspiration for andre spisesteder og fremtidens restauranter. Deres filosofi er for mig enkelt og fornuftig, og yderst bæredygtig.

Anbefales

Jeg vil anbefale alle at give sig selv den gave det er at besøge Restaurant Moment. Drop alle de små gaver til hinanden hist og pist, og spar sammen op til at forkæle jer selv og hinanden ud over det sædvandlige.

Kærlige hilsner fra Marie

Andre spændende indlæg

Kommentarer

Skriv gerne en besked...