Om Marie

Kære læser,

Hjertelig velkommen her på min blog.

Jeg er en ung kvinde, der har noget på hjertet, og derfor findes denne hjemmeside. Jeg bor sammen med min mand og datter i Aarhus. Jeg læser Ernæring og Sundhed med speciale i Fødevarer og Ledelse, imens jeg også arbejder i en helsekostbutik.

Under min barsel lærte jeg meget. Jeg lærte mig selv bedre at kende og jeg lærte meget om bæredygtighed. Interessen var stor allerede før, men med et lille barn og et spirende liv i mine arme, blev alt sat i perspektiv. Jeg brugte rigtig meget tid på at læse, undersøge og være nysgerrig på bæredygtighed, natur og andre veje at gå en de “almindelige”. Efter dette år er en ting sikkert; alting har ændret sig – mit syn på omverden, mine værdier, mine prioriteter og mine drømme.

Jeg synes ikke, at det er rimeligt eller spor respektfuldt, at vi overleverer jordkloden og naturen som nu til de næste generationer. Klimaforandringer, opbrugte ressourcer, færre arter og sygdomme kommer lige i hælene på vores børn. Dette skyldes, at der gennem de sidste generationer er blevet lavet rav i vores forbrug, vores indstilling til materielle ting og også vores ansvarsfølelse over for vores sundhed og natur, og herigennem vores klima. Det er på tide, at vi får malet et bedre billede af, at vi er en del af noget større, og at vi derfor har et ansvar.

Min undertitel til bloggen, Fra mere til bedre betyder, at jeg ser et stort behov for, at vi ændrer vores forbrugs- og købeadfærd fra at ville have mere og mere til at ville have bedre og bedre. Med andre ord synes jeg kraftigt, at vi må gå fra at tænke og købe kvalitet frem for kvantitet.

Økologi, forbrug, vaner og værdier er her gode emner at tage op. Da alle disse emner er min store interesse (og forargelse), ser jeg det som min fornemmeste opgave at videregive viden og oplyse hvem, der måtte have lyst til det (og endnu mere de, der ikke har lyst).

Min hensigt er ikke at gøre mig selv til en ekspert. Det er jeg ikke. Jeg ønsker kun at inspirere til en bæredygtig livsstil, og vise eksempler herpå fra vores hverdag.

Ti hurtige om mig

-Jeg smiler til op over begge øre når årstiden skifter

-Jeg drømmer om at bo i udkants-danmark

-Jeg elsker urtete, frikadeller og saltkaramel (ikke nødvendigvis på samme tid)

-Jeg beundrer gode mennesker, der ikke spilder tiden på at bekymre sig om hvad andre mon måtte tænke

-Jeg drømmer om at få en masse børn

-Jeg har ikke så grønne fingre som jeg tror og ønsker, men jeg øver mig

-Jeg bryder mig ikke om, når folk bander

-Jeg holder meget af fællessang

-Jeg kigger ikke altid hvor jeg går – enten er jeg betaget af himlen og trækronerne eller også er mit øje på jagt efter en genkendelig og spiselig urt eller blomst

-Jeg har en datter fra juli 2017 og jeg er glad for, at jeg ikke skal være en uerfaren førstegangsforældre igen (jeg hvad I går igennem, forældre derude)

 

Jeg synes det er rigtig dejligt og hyggeligt, at du er her.

 

Kærlige hilsner fra Marie

Husk! Hvor der er vilje er der vej.