Natur/ Urter

Mælkebøtte

Kun fordele ved denne skønne plante

Planten og blomsten som alle kender, og som mange haveejer hader. Jeg deler ikke denne fjendtlighed. Hele planten er spiselig, og så ufattelig sund. Mælkebøtten indeholder både en masse vitaminer, mineraler, antioxidanter og bitterstoffer. Og så er det jo så smuk, når mælkebøtten breder sig ud så langt øjet rækker.

Anvendelse

Både mælkebøttens blomst, blade og rod kan spises. Roden og bladene er mest bitre, og egner sig godt i salat, smoothie, pesto, hummus, brød og te. Husk at det er når noget er bittert, at det er mest sundt.

Mælkebøttens blomst er sød og aromatisk. Saft og sirup af blomsten er meget lækkert, og minder om honninge smag. Blomsterbladene kan også tørres, så man har fornøjelsen af dem resten af året. De tørrede blomsterblade bruger jeg i te, i og på brød, salater og kager. En lukket blomsterknop kan også sagtens anvendes i både kold og varm madlavning. 

Opskriften på mælkebøttesirup kommer imorgen :o)

Spar på energien

I stedet for at se sig sur på den meget trofaste og talrige plante, så nyd den. Den er så god ved dig, hvis du vil tage imod det.

Kærlige hilsner fra Marie

Andre spændende indlæg

1 Comment

  • Reply
    Mælkebøttesirup – Marie Ladefoged
    10. maj 2019 at 9:37

    […] Læs også mit indlæg om mælkebøtten generelt her. […]

  • Skriv gerne en besked...