Livet og hverdagen

Fra byboer til øboer

Børnefamilie

Fra by til landet

Vi er flyttet på landet. Og vi elsker det. Det var faktisk ikke en svær beslutning. Vi boede i Aarhus, men vores værdier handler om at være i naturen så meget som muligt, at have lave udgifter så vi har frihed til at være sammen med vores børn uden fuldtidsarbejde, og at støtte et lokalsamfund fuld af engagement og fællesskab. Derfor var det ikke en mulighed for os at blive boende i eller tæt på Aarhus. Det var simpelthen for dyrt. Vi solgte en to-værelses lejlighed i udkanten af Aarhus til 1,7 mio og købte i stedet for et hyggeligt hus med have til tæt på fjorden til 700.000 kr. Huset ligger på limfjordsøen, Fur. Grunden til at vi valgte denne ø, er at jeg kommer herfra. Min familie er her, og det var afgørende, at vi fandt et sted, der også var tæt på enten min mands eller min familie. Grund nummer to til, at vi valgte Fur var, at vores iværksætter-ånd har rig mulighed for at udfolde sig her. 

År 2020, din lømmel

Vi har boet her et år nu. År 2020 var ikke et godt år at flytte til et nyt samfund. Vi har jo haft dårlige betingelser for at være sammen med andre øboer og lære børnefamilier at kende. Til gengæld føles Covid-19 situationen meget mindre frembrusende og voldsom herfra, hvor der i forvejen er meget mere ro end i byerne. Til trods for corona har vi følt os velkomne, og glæder os til fremtidige havnefester, børnehavearrangementer og foreningsarbejde.

Frossen fjord

Iværksætteri

Vi startede allerede vores virksomhed, Fur Event op, da vi flyttede hertil. Men 2020 var sandelig et dårligt år at starte et eventfirma op. Vi fortsætter med det, og glæder os til at det igen er muligt at samles. Derfor har vi startet Smagen af Fur op, som er en virksomhed, der udvikler, producerer og sælger specialiteter af lokale råvarer. Dette er ikke så sårbart overfor forsamlingsforbud, og jeg kan få min fødevareuddannelse og madlavningspassion i spil.

Værdier

Vi lever nu et liv som i højere grad afspejler vores værdier. Vi ønsker at vise vores børn glæden ved at have bedsteforældre i baghaven, at kunne høre fjorden fra vores have, at dyrke en køkkenhave, at hente æg i hønsegården, at kende alle der også bor på Fur. 

I skrivende stund sidder jeg og nyder solen fra en havestol. Det eneste jeg kan høre lige nu er fugle. Min datter er på besøg hos hendes bedsteforældre, min søn sover en middagslur og min mand er sammen med andre forældre på børnehavens legeplads for at hjælpe til med at shine den op. Hov. Der kom en anden børnefamilie cyklende på deres ladcykel og vinkede. Denne situation opsummerer ret fint vores liv på Fur.

Vi kan på det aller varmeste anbefale at flytte fra by til land. Der er mange fordele og få ulemper. Faktisk kan vi ikke komme i tanke om nogen ulemper. 

Kærlige hilsner, 
Marie og hendes familie. 

Andre spændende indlæg

Kommentarer

Skriv gerne en besked...