Smagen af sommer
Den absolut bedste sommersmag er for mig hyldeblomsten. Den vækker minder til barndommen, til sommerferie, til naturen, til ene gode ting. Heldigvis er det en blomst der vokser over det meste af Danmark, i alle slags landskab og al slags vejr. Tidspunktet for blomstreringen afhænger af forårets varme eller mangel på samme. Sidste år var hyldeblomsterne afblomstret før de plejede at være sprunget ud. I år falder sæsonen som de fleste år.
Gammel saftopskrift
Jeg bruger altid opskriften fra “Den grønne syltebog” på hyldeblomstsaft. Det er en gammel, slidt bog som jeg har fra min bedstefar. Bogen er så god, at den faktisk stadig trykkes på ny og kan købes i boghandlere. Som det fremgår af opskriften kan du bruge en kombination af flere forskellige sukkerarter. På den måde kan du bruge det du allerede har, og variere smagen og farven.
Hyldeblomstsaft
Ingredienser
- 20 hyldeblomstklaser uden stilk
- 1 kg. sukker (hvid sukker, rørsukker, brun farin og kokossukker kan bruges)
- 1 økologisk citron
- 25 g. citronsyre
- 1 l. kogende vand
Fremgangsmåde
Gå en tur og pluk hyldeblomster
Klip stilkene af blomsterne
Kog vandet
Skyl og skær citronen i skiver
Bland blomsterne, citronskiverne, citronsyren, sukkeret og det kogende vand i en gryde eller anden stor beholder
Rør rundt indtil sukkeret er opløst
Læg låg på og lad trække i køleskabet i 3-4 dage
Si saften og hæld på skoldede flasker
Drik inden for kort tid, henkog eller frys flaskerne ned (flaskerne bør da ikke være fyldt helt op)
Kommentarer