En sikker vinder – pesto
Til hverdag, til gæster og fest, til fryseren? Pesto er altså godt at have klar. Den kan pifte rigtig meget mad op, og de fleste, der smager er glade. Min pesto er altid meget grov – sådan kan jeg bedst lide den.
Jeg laver tit en stor portion af årstidens grønt, og fryser små portioner ned.
Brug gerne det du allerede har
Dette er en slags universal-opskrift. Du kan lave pestoen af hvad end du lige har i forvejen eller det der er i sæson i naturen. Du kan eksempelvis sagtens bruge:
-Basilikum, persille, rosmarin, timian, dild, purløg, grønkål, spinat, rucola, ærter, skvalderkål, brændenælder og hvilken som helst anden krydderurt, spiselig urt og bladgrønt
-En hvilken som helst slags hård ost – f.eks. en parmesanost eller vesthavsosten
-Andre nødder og kerner end mandler
-Alle slags flydende olier – smag dig frem
Pesto
Ingredienser
- 1 stor håndfuld urter og/eller bladgrønt
- 1 fed hvidløg
- 2 dl olivenolie
- Saft fra 1 citronsaft
- 2 tsk salt
- 2 dl mandler
Fremgangsmåde
Blend urter, bladgrønt, hvidløg, salt og olie indtil det er finthakket – ikke så lang tid, at det bliver cremet.
Tilsæt nødder.
Blend kun ganske kort, så mandlerne kun er grofthakket.
Skold et glas - f.eks. et gammelt syltetøjsglas
Hæld pesten på glasset, og opbevar på køl eller frost
Kommentarer