Natur/ Urter

Ramsløg

Frontløberen

I 00’erne blev det moderne at indføre fødevarer, der harmonerer bedre med den natur, der er omkring os. Udtrykket “nordisk mad” blev brugt i flæng. Her var det ramsløget, der først holdt indtog efter at have været en glemt råvare. Det er med stor fornuft, at ramsløget nu anvendes i højere og højere grad. Den er nemlig sprængfyldt med vitaminer, mineraler og antioxidanter – og dejlig smag.

Find ramsløget i eller ved skove. Særligt nær kysten.

Den genkendelige smag og duft

Ramsløget smager helt karakteristisk af hvidløg/løg. Allerede før den er plukket, mens den stadig står i jordbunden dufter den meget tydeligt.

Forveksling

Det er meget vigtigt at sikre sig, at de ramsløg man vil plukke har denne meget tydelige duft. Ved at knække et blad, spredes duften endnu mere. Hvis ikke denne duft er tydelig, bør du ikke plukke og bruge dem. Der findes nemlig to planter, der ligner og som begge er meget giftige. De to er 1) liljekonvaller og 2) høsttidløs.

Anvendelse

Bladende kan med fordel bruges både kolde og opvarmede. Der hvor jeg ellers vil bruge forårsløg og porrer, passer ramsløget også godt ind. Jeg bruger gerne ramsløg i pesto, tærter, dressinger, brød, sammenkogte retter og supper. Jeg fermenterer det også gerne. Når der lidt senere på sæsonen også kommer ramsløgsknopper, kan man sylte disse. De syltede knopper kan erstatter kapers.

Andre spændende indlæg

Kommentarer

Skriv gerne en besked...