Natur/ Urter

Skvalderkål

Populær vs. upopulær

Skvalderkålen blev for mange år siden værnet om på samme vis som vi i dag gør med eksempelvis spinat og grønkål. I dag betragtes den desværre som ukrudt. Men hvorfor? Det er en skam for planten er nem at finde og er meget sund. Planten vokser vildt, og har du først fået den i haven, er du fremadrettet selvforsynende af den 🙂 Den er at finde hele foråret, sommeren og efteråret, men som med alle andre urter, er de første spæde skud de mest delikate og næringsrige.

Anvendelse

Du kan bruge skvalderkålen på samme måde som du vil bruge spinat og rucola. Brug den i salater, sammenkogte retter, supper, tærter, brød, stuvninger, pestoer og i smoothies.

Lad dette være anledning til, at du må ud og lede efter skvalderkålen. Du kan helt sikkert bruge den i din aftensmad…

Kærlige hilsner fra Marie

Andre spændende indlæg

Kommentarer

Skriv gerne en besked...