Mælkebøtten er spiselig
Planten og blomsten, der er alle vegne lige nu og pynter i forårslandskabet kan ganske nemt trylles om til en lækker honninge-agtig sirup. Det kan være lidt et pillearbejde, men du kan også springe den del over, og så er siruppen hurtigt lavet. Her får du opskriften.
Læs også mit indlæg om mælkebøtten generelt her.
Kærlige hilsner fra Marie
Mælkebøttesirup
Ingredienser
- 80 mælkebøtteblomster
- 1 liter vand
- 5 dl sukker
Fremgangsmåde
For en mild sirup: pluk de gule blade af mælkebøtteblomsterne.
For en smule mere bitter og mælkebøtte-agtig sirup: brug hele blomsterknoppen.
Lad de gule blade eller de hele blomsterknoppe simre i vandet i en times tid.
Si mælkebøtten fra væsken. Det er forskelligt, hvor meget væske det ender med efter at have simret afhængigt af hvor meget og hvor lidt varme der på og om der er låg på gryden.
For hver deciliter mælkebøttevæske skal du bruge to deciliter sukker.
Kog dette op til en sirup indtil den ønskede konsistens. Du kan tjekke den færdige konsistens ved at dryppe lidt sirup på en iskold tallerken eller lignende.
Siruppen opbevares på en skoldet flaske.
Kommentarer