Gør det selv/ Kemifri/ Livet og hverdagen/ Zero waste

Klude

Mikroplast

De klude som kan købes i almindelige supermarkeder indeholder mikroplast. Dvs. at når du skyller din klud op i vand, og vandet løber ud i afløbet, så forurener mikroplasten i din klud efterfølgende i naturen. Jeg har skrevet et indlæg om plastik og mikroplast, som du kan læse her. Forurening med mikroplast er et stort problem, men som er svær at forstå og forholde sig til, da man ikke kan se eller mærke det fysisk. Det samme problem gælder med klassiske opvaskesvampe.

Gode alternativer

For at undgå denne forurening kan man anvende naturlige materialer og produkter. Klude af 100% GOTS certificeret økologisk bomuld er et godt alternativ. Læs mere om hvad det vil sige, når bomuld er GOTS certificeret i mit indlæg her.

Gode klude kan være fremstillet af et helt stykke bomuldsstof (evt. lagt i flere lag, og evt. genbrugsstof) eller strikkede klude af bomuldsgarn. Min favorit er hjemmestrikkede klude af GOTS certificeret bomuldsgarn. Når kluden er hjemmestrikket kan man få den lige den struktur, størrelse og farve man kan bedst kan lide, samtidig med at man kan for brugt små nøgler overskudsgarn.

Lad dette være anledning til at du lærer eller optager strikning, hækling eller syning igen, eller anledning til at besøge din bedstemor, og få lidt hjælp.

Kærlige hilsner fra Marie

Andre spændende indlæg

Kommentarer

Skriv gerne en besked...