Hjælp til selvhjælp/ Kemifri/ Livet og hverdagen/ Økologi

Tekstilfremstilling

Etik

Når der fremstilles tekstiler – bomuld såvel som uld – kan det både gøres på en uetisk og etisk måde. Det gælder ikke kun det tøj vi har på, men også bl.a. sengetøj, garn, tæpper, håndklæder og viskestykker, indkøbsnet, klude. Det kan være en jungle at navigere i, hvis man ønsker at støtte ”the good guys”. Derfor er der altid én bestemt certificering jeg holder øje med, nemlig GOTS. Med dette logo sikres de bedste forhold for både naturen, miljøet, arbejderne og huden der skal bære det. Al dette er desværre ikke en selvfølge, når det kun hedder ”økologisk” bomuld, uld, osv.

Fremstilling af GOTS tekstiler

Når der blot oplyses om “økologisk bomuld” på mærket, vil det sige, at man kun kan være sikker på at bomuldsplanten var økologisk. Dette er også en sikkerhed ved tekstiler, der er GOTS certificeret, men også en række andre kvalitetsstempler.

Ved GOTS:

-Anvendes, der kun skånsomme kemikalier
-Bliver der holdt kontrol med at spildevandet fra produktionen ikke forurener
-Alle der arbejder under produktionen sikres gode arbejdsvilkår
-Sikres et helt rent slutprodukt til forbrugeren

Udbud

Der er desværre ikke ret mange fysiske butikker, der fører produkter med GOTS certificering. Når det endelig sker, støtter jeg så vidt det giver mening op om det, i håb om at signalere, at der er efterspørgsel på denne kvalitet. Det hænder, at jeg ser disse kvalitetsvarer i almindelige supermarkeder – bl.a. sengetøj, garn, børnetøj. Følg med ovre på min instragramprofil. Her råber jeg højt, når jeg ser noget godt i et supermarked.

Kærlige hilsner fra Marie

Andre spændende indlæg

1 Comment

  • Reply
    Klude – Marie Ladefoged
    14. marts 2019 at 12:52

    […] For at undgå denne forurening kan man anvende naturlige materialer og produkter. Klude af 100% GOTS certificeret økologisk bomuld er et godt alternativ. Læs mere om hvad det vil sige, når bomuld er GOTS certificeret i mit indlæg her. […]

  • Skriv gerne en besked...