Universal suppeopskrift til årets gang
Her får du opskriften på en suppe, du kan lave hele året. Grøntsagerne og urterne kan tilpasses efter hvad der er i sæson. Alle grove grøntsager kan bruger. Urter kan eksempelvis være skvalderkål, brændenælder, ramsløg, løvstikke og krydderurter.
Ryd-op-suppe
Jeg laver ofte en suppe som denne, når vi skal have ryddet op i grøntsagsskuffen eller når vi har været ude og “skralde”. På en “skralde”-tur finder vi en masse råvarer, der ikke fejler det mindste (det er overdrevet mærkelig og frustrerende, men det er en anden snak…). De ryger i gryden sammen med en god kraftsuppe og friske eller frosne urter.
Suppen kan også smages til med kokosmælk, fløde, karrypasta og andre krydderier.
Nyd suppen varm med et godt stykke brød til, eller med en rest ris, pasta, linser, bønner eller andet i.
Grøntsags-/urtesuppe
Ingredienser
- 1 håndfuld gulerødder
- 1 broccoli
- 1 blomkål
- 1 liter urter
- 2 løg
- 6 dl kraftsuppe
- Salt
- Peber
Fremgangsmåde
Grøntsager og urter renses - skræl endelig ikke (det er spild af mad og fibre)
Kog det hele i en gryde under låg til det er mørt
Blend suppen til ønsket konsistens
Smag til
Nyd den
Kommentarer