Anbefales/ Ferie/ Livet og hverdagen/ Natur/ Urter/ Øvrige

Urte-arrangement med Madsmedjen

Ferie i Nordjylland

Dette indlæg er en fortælling om lille mini-ferie i Nordjylland. Jeg kender en af sønnerne til ejerne, som jeg lærte at kende på et højskoleophold. Min mand har tidligere hjulpet på stedet til et cykelløb og bestemte, at vi skulle på et mini-ophold her i påsken. Indlægget er på ingen måde sponsoreret eller betalt af 3. part.

I forbindelse med et ophold på Feriecenter Slettestrand (som du kan læse mere om her), deltog jeg i en guidet sanketur med efterfølgende madlavning og fællesspisning. Dette finder sted fra hvad de kalder Madsmedjen. Området hvor feriecenteret og madsmedjen ligger er kendetegnede ved storslået og vild natur, der bærer præg af kystmiljøet, og det til tider blæsende vejr.

Sanketur

Arrangementet indledes med en lang gåtur i Svinkløv Klitplantage med en flettet kurv i hånden. En gruppe på 12 mand, går skiftevis i en stor gruppe, hvor snakken går og på gåsegang ad smalle stier. Kresten, der er den kyndige guide, fortæller løbende om de spiselige planter vi kommer forbi på vores vej, hvorefter vi fylder i vores kurve. På denne forårstur i april sanker vi røllike, vild syre, skovsyre, ramsløg, vejbred, skvalderkål, burre snerre, brændenælder, enebær, vild karse, gederamsskud, japansk pileurteskud, mælkebøtte, stedmoderblomster og bellisblomster.

Fælles madlavning

Med varme i kinderne og vind i håret er vi tilbage ved Madsmedjen, som Kresten kalder en “luksus spejderhytte”. Her laver vi i fællesskab mad, der lader urterne være det bærende element sammensat med gode, lokale råvarer.

Vi laver enebærkrydret torsk pakket ind i ramsløg og dampet over birkegrene, friterede urter, urte- og muslingepizza, marinerede og stegt pileurt og urtedressinger. Meget lækkert og velsmagende.

Det var en skøn oplevelse for alle, og jeg nød lidt alene-mor-tid. Jeg kan varmt anbefale både ferie på Feriecenter Slettestrand og arrangementer i Madsmedjen.

Kærlige hilsner fra Marie

Andre spændende indlæg

1 Comment

  • Reply
    Feriecenter Slettestrand – Marie Ladefoged
    19. april 2019 at 14:10

    […] I løbet af vores ophold nød vi at gå ture i skove og ved Vesterhavet, være med til fælles pandekagebagning, dyrke yoga, klappe heste, bade, lege på legeplads, svede til saunagus, spise is, fællessang, læse bøger og deltage i en sanketur (læs mere om min sanketur i indlægget her). […]

  • Skriv gerne en besked...