Hjælp til selvhjælp/ Kemifri/ Livet og hverdagen/ Økologi

Certificeringer

Certificeringer

Der findes rigtig mange certificeringer, der har til formål at guide forbrugere mod en godt valg. Der er specielt fem certificeringer jeg stigler efter at finde produkter med.

”Skjorten”

Den grønne skjorte er logoet for en GOTS-certificering af tekstiler. Denne certificering sikrer de bedste forhold for både naturen, miljøet, arbejderne og huden der skal bære tekstilerne. Læs mere om GOTS under mit indlæg om tesktilfremstilling.

”Det Røde Ø”

Det velkendte Ø er det statskontrollerede logo i Danmark for produktion af økologiske varer. Reglerne og kravene til økologi i Danmark er ganske høje sammenlignet med andre lande. Dvs. at når man køber produkter med det røde Ø på, kan man være sikker på, at man støtter og sikrer økologisk landbrug.

”Svanen”

Svanemærket produkter sikrer en begrænsning af miljøbelastende og sundhedsproblematiske stoffer i en lang række produkter. Alt fra kropsprodukter, vaskepulver og bagepapir til legetøj, maling og papir. Du kan altså være sikker på at gå en stor bue uden om parfume, hormonforstyrrende stoffer, miljøbelastende ingredienser og mange andre ved at kigge efter svanen, når du handler.

”Træet”

FSC-træet indikerer gode forhold for miljøet, naturen, dyr og arbejdere ved produktion af træ og papir over hele verden. Logoet findes bl.a. på både papir, træ, møbler og emballage. Hvis du køber efter FSC, kan du støtte de, der driver skove med respekt for natur og mennesker. Så uanset om du skal skrive et brev eller bygge et hus kan du købe FSC certificerede produkter.

”Fisken”

MSC-mærkede produkter bærer den blå fisk. Ud fra den er du forsikret om fisk og skaldyr, der er bæredygtigt fanget. Fiskerierne, der er MSC-certificeret, kontrolleres for at fange fisk og skaldyr i mængder, der er fremmer sunde fiskebestande.

God jagt.

Kærlige hilsner fra Marie

Andre spændende indlæg

Kommentarer

Skriv gerne en besked...